Taartmislukking!!!

Al een tijdje ben ik nu bezig voorbeelden te maken voor een soort van basis assortiment aan bruidstaarten. Ik heb pasgeleden de mooie witte taart met roze kleine roosjes gemaakt en die was erg geslaagd, al zeg ik het zelf…

Dus afgelopen weekend had ik een ander idee gevonden die mij ook heel sjiek en mooi leek. Ik heb drie lekkere bitterkoekjes cakes gebakken, in de maten 22,5cm, 17cm en 12cm. Ik heb ook 11 bordeaux rode rozen gemaakt, voor de topper. En toen ging het mis…

Lees verder

Taartmislukking!!!

Al een tijdje ben ik nu bezig voorbeelden te maken voor een soort van basis assortiment aan bruidstaarten. Ik heb pasgeleden de mooie witte taart met roze kleine roosjes gemaakt en die was erg geslaagd, al zeg ik het zelf…

Dus afgelopen weekend had ik een ander idee gevonden die mij ook heel sjiek en mooi leek. Ik heb drie lekkere bitterkoekjes cakes gebakken, in de maten 22,5cm, 17cm en 12cm. Ik heb ook 11 bordeaux rode rozen gemaakt, voor de topper. En toen ging het mis…

Lees verder

Braderie Schiedam 4 sept 2011

Een aantal keer per jaar staan we met een deel van onze creaties en heerlijke smeuiige cakes op een braderie. Dit jaar hebben we op Koninginnedag op de Karel Doormanstraat gestaan (waar schijnbaar iedereen heeft genoten van heerlijk warm weer en wij het meest winderige stuk van de stad te pakken hadden! Het was zo koud!) en op de 1e Middellandstraat vòòr Moederdag. Onze laatste braderie was in Schiedam Centrum op zondag 4 september.
Lees verder

Vegetarische (eivrije) vanille cake

In mijn zoektocht naar eivrije vanille cakes die ook nog eens lekker smaken, ben ik ooit eens dit recept tegengekomen en ik moet zeggen, de cake is zo lekker zacht en vooral niet uitgedroogd!! Zelfs mensen die helemaal geen problemen hebben met het gebruik van ei hebben deze cake met smaak opgegeten.

Ingredienten:
300gr patentbloem + een beetje extra voor het bakblik
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 blik (397ml) gecondenseerde volle melk (bijvoorbeeld van Friesche Vlag)
240 ml sinaasappelsap (liefst zonder vruchtvlees)
2 theelepels vanille extract
1 pakje roomboter gesmolten en licht afgekoeld (je kunt een beetje van de gesmolten boter gebruiken om je bakvormen mee in te vetten)
Lees verder

Appel Streusel Cake

Ingrediënten: (voor een taart groot genoeg voor 8 tot 10pp)

Voor de Streusel laag op de cake:
65gr patentbloem
1/2 theelepel vermalen kaneel
40gr koude roomboter (ongezouten), helemaal fijn gesneden
70gr bruine basterdsuiker
20gr geroosterde en grofgehakte hazelnoten (pecannoten en walnoten zijn ook prima te gebruiken)

Lees verder

Appel Streusel Cake

Ingrediënten: (voor een taart groot genoeg voor 8 tot 10pp)

Voor de Streusel laag op de cake:
65gr patentbloem
1/2 theelepel vermalen kaneel
40gr koude roomboter (ongezouten), helemaal fijn gesneden
70gr bruine basterdsuiker
20gr geroosterde en grofgehakte hazelnoten (pecannoten en walnoten zijn ook prima te gebruiken)

Lees verder

Witte Chocolade Pecan Blondies

Elke liefhebber van zoetigheid die woonachtig is in Rotterdam, Rotterdam West of Centrum is bekend met Koekela. Een winkeltje vol homemade Amerikaanse zoetigheden zoals de hazelnut brownies, blondies, Key Lime Pie, Carrot Cake met Cream Cheese Frosting, bonbons van Chocoholic, very big chocolate chip cookies en ga zo maar door. Binnenkort verhuist de Koekela van een klein winkelpandje naar een ruimte, ik schat in drie keer zo groot, net een paar deuren verder op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

De 1e keer dat ik mocht genieten van lekkers van Koekela was op de bruiloft van mijn onderburen. Direct na de plechtigheden was er een korte receptie waarbij op kleine schaaltjes op de tafels mooie bruine en witte blokjes waren geëtaleerd voor de gasten. Na 1 hap van een heerlijke hazelnutbrownie (bite-size formaat, je kunt je voorstellen dat ik heel veel bite-sizes heb “geproefd” op deze dag) was ik verkocht. Sinsdien kom ik regelmatig, maar niet te vaak in verband met de altijd aanwezige strijd met onze kilo’s, op bezoek bij Koekela en heb ik menig vriendin verblijd met een Koekela Original Chocolade Truffeltaart..

Maar goed, mijn eerste bezoek aan de winkel leerde mij dat er behalve brownies ook blondies bestaan, die niet met bruine chocolade worden gemaakt maar met witte chocolade. Dus bij deze weer een heerlijk recept:

Witte Chocolade Pecan Blondies

Ingrediënten:
140gr witte chocolade (ik gebruik zelf callets van Callebaut, die zijn al heel klein)
115gr boter
180ml suiker
2 eieren
1,5 theelepel vanille extract
375gr bloem
snufje zout
ongeveer 1 kopje pecannoten.
Lees verder

Witte Chocolade Pecan Blondies

Elke liefhebber van zoetigheid die woonachtig is in Rotterdam, Rotterdam West of Centrum is bekend met Koekela. Een winkeltje vol homemade Amerikaanse zoetigheden zoals de hazelnut brownies, blondies, Key Lime Pie, Carrot Cake met Cream Cheese Frosting, bonbons van Chocoholic, very big chocolate chip cookies en ga zo maar door. Binnenkort verhuist de Koekela van een klein winkelpandje naar een ruimte, ik schat in drie keer zo groot, net een paar deuren verder op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

De 1e keer dat ik mocht genieten van lekkers van Koekela was op de bruiloft van mijn onderburen. Direct na de plechtigheden was er een korte receptie waarbij op kleine schaaltjes op de tafels mooie bruine en witte blokjes waren geëtaleerd voor de gasten. Na 1 hap van een heerlijke hazelnutbrownie (bite-size formaat, je kunt je voorstellen dat ik heel veel bite-sizes heb “geproefd” op deze dag) was ik verkocht. Sinsdien kom ik regelmatig, maar niet te vaak in verband met de altijd aanwezige strijd met onze kilo’s, op bezoek bij Koekela en heb ik menig vriendin verblijd met een Koekela Original Chocolade Truffeltaart..

Maar goed, mijn eerste bezoek aan de winkel leerde mij dat er behalve brownies ook blondies bestaan, die niet met bruine chocolade worden gemaakt maar met witte chocolade. Dus bij deze weer een heerlijk recept:

Witte Chocolade Pecan Blondies

Ingrediënten:
140gr witte chocolade (ik gebruik zelf callets van Callebaut, die zijn al heel klein)
115gr boter
180ml suiker
2 eieren
1,5 theelepel vanille extract
375gr bloem
snufje zout
ongeveer 1 kopje pecannoten.
Lees verder

Kokoscake

Vanwege een overschot aan gedroogde kokos die ik toch heel graag wilde gebruiken, ben ik op zoek gegaan naar een lekker makkelijk maar tropisch getinte kokosrecept en ik kwam dit recept tegen:

Kokoscake
Ingrediënten:
225gr tarwebloem
2 1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
225gr zachte boter
225gr fijne tafelsuiker
3 eieren, licht geklopt met een theelepel vanille extract
225gr geraspte kokos (vers of uit de diepvries) òf
135gr fijne gerapste gedroogde en ongezoete kokos gemengd met 90ml warm water
Lees verder