Gezond en lekker tegelijk: Volkoren Bananen Muffins Met Nootjes!

Volkoren BananenmuffinsZoals deze site en de recepten weergeven, ik ben Gek op bakken. Ik ben ook al een tijdje gek op bakken en omdat ik het doorgaans ook erg zonde vind om etenswaren weg te gooien, is het regelmatig gebeurd dat ik soms de laatste stuks van iets wat ik had gebakken zelf heb opgegeten.
Het resultaat: een iets grotere variant van mij dan ik zelf in gedachten heb gehad, ever!

Dus: we gaan gezonder bakken!
Ik kwam een heerlijk recept tegen op het web, met veel goeie ingrediënten en natuurlijk very healthy:

Volkoren Bananenmuffins met Nootjes

Ingrediënten voor 16 tot 20 stuks:

– 260gr Volkoren Bloem
– 1,5tl bakpoeder
– 0,25 tl baksoda
– 0,25tl zout
– 0,25tl kaneel
– 3 rijpe bananen (van redelijk formaat)
– 2 eieren (Maat L), licht geklopt
– 120ml Ahornsiroop
– 105gr Bruine suiker (ik gebruik Demarara Light Brown, rietsuiker extra fijn vermalen van Whitworths)
– 80ml melk
– 60ml zonnebloemolie
– 1 tl vanille extract
– 75gr gehakte nootjes (walnoten of pecannoten)

Werkwijze:

1. Oven voorverwarmen op 190graden, plaats cupcakehouders in een muffinblik.
2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel.
3. Meng in een andere kom de geprakte bananen, de eieren, ahornsiroop, melk, olie, rietsuiker en vanille extract. Niet teveel mengen, het is niet erg als de bananen nog uit klonten bestaan en niet helemaal glad is.
4. Met een pannenlikker of een grote plastic lepel vouw je voorzichtig de vochtige ingrediënten door de droge ingrediënten. Wederom, heel belangrijk dat je niet alles glad mengt, er mogen best klonten in het beslag zitten. De muffins worden anders erg taai en rubberig.
5. Op het laatst de gehakte noten toevoegen, kort omroeren.
6. Met behulp van een ijsschep steeds een cukcakehouder vullen met een flinke lepel van het beslag. Zorg ervoor dat je cupcake houder niet meer dan tot 3/4 gevuld is.
7. Bak de muffins in het midden van je oven voor ongeveer 22 minuten of tot ze veerkrachtig aanvoelen.
8. Na het bakken, de muffinblik uit de oven halen en even op het aanrecht laten afkoelen voor je de muffins uit het blik haalt en verder op een rooster laat afkoelen.

Deze Volkoren Bananen Muffins zijn vers het lekkerst, en al helemaal als ze nog een klein beetje warm zijn. Omdat het volkoren bloem is, zijn ze helaas al snel oudbakken. Ik zou ervoor zorgen dat ze binnen maximaal 3 dagen op zijn. Eventueel kun je de muffins ook invriezen en dan ontdooien wanneer je er trek in krijgt.

Nu het goede nieuws: een Volkoren Bananen Muffins met nootjes bevat maar 153 kCal.

Happy Baking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *