De Lekkerste Kokosvulling, Helemaal Vegetarisch!

bounty kokosvullingIk ben gek op Bounty, dat is een zwak van mij en je kunt me er letterlijk midden in de nacht voor wakker maken. Ik denk dat de reclame van vroeger, waarbij het blauwe water langs het witte strand met de lange palmbomen èn kokosnoten nog steeds in mijn hoofd) synoniem staat voor een stukje paradijs vertegenwoordigd in chocolade en kokosvulling.
Een hele tijd terug kwam ik op een website een heerlijk recept tegen voor een kokosvulling die niet alleen helemaal vegetarisch is maar ook nog eens glutenvrij.

Ingredienten:

Blikje kokosmelk 400ml
125gr suiker
3/4 tl zout
3 el maizena
125ml water
1tl vanille essence
1 bakje geraspte kokos

Werkwijze:

Verwarm de kokosmelk op laag vuur.
Los de maizena op in het water en voeg dit bij de warme kokosmelk.
Voeg suiker en zout toe.
Laat op laag vuur pruttelen totdat het mengsel de dikte krijgt van yoghurt.
Voeg nu de geraspte kokos toe en roer weer totdat het nog iets dikker wordt.
Als laatste pas de vanille essence toevoegen.

Afkoelen

Laat de vulling nu helemaal afkoelen in de koelkast.
Dan is het pas de juiste dikte voor een taartvulling. (Geen zorgen, het duurt een tijd)

Voor je taart gaat vullen met deze heerlijke vulling, zorg ervoor dat je een randje opspuit met botercreme om te voorkomen dat de vulling buiten de taart gaat lekken.

Vegetarisch, Glutenvrij en Paradijs

Combineer deze kokosvulling met een decadente chocolade cake (kan ook vegetarisch, dus zonder ei) en je bent ook op een tropisch eiland met witte stranden en blauwe zee en natuurlijk de mooie palmbomen!

Have Fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *