It’s A Flying Star Wars Angry Bird!!

Floating Extreme Angry BirdAfgelopen dinsdag mocht ik deelnemen aan de Workshop Extreme Angry Birds verzorgd door The Little Cake Shop in HIlversum met het artistieke team van Pirikos Cake Design als leraren.

De grote vraag tijdens deze workshop was: ‘hoe blijft die vogel nou in de lucht’ en ‘ik zie geen ondersteuningsstokje’ en zo’n taart weegt toch al gauw minimaal een kilo…

Natuurkunde

De workshop en de geweldige leraren (met een behoorlijke dosis humor) gaven meer dan duidelijk antwoord op deze vragen en hoewel ik niets mag verklappen, kan ik je wel vertellen dat mijn parate kennis in natuurkunde (denk Big Bang Theory Sheldon), beetje scheikunde en met name bouwkunde met 1000% is toegenomen… Ik heb niet voor niets een gamma-pakket zonder b-vakken gedaan op het VWO… mijn technische knobbel was gewoon niet bestaand. Nu wel dus!

Interne Constructie

Wat ik wel mag verklappen is dat deze taart, (ja het is echt taart, geen piepschuim of Floating Angry Birddummy) een volledige metalen structuur (extreme armature) heeft, maar het optische effect is wel echt geweldig he? De metalen onderdelen zijn zo verwerkt dat er geen voedsel-onveiligheid ontstaat en natuurlijk ook zo dat het optische effect maximaal is.

Vraag naar dit soort taarten?

Veel van mijn decoreervragen waren wel beantwoord tijdens deze workshop, ik weet alleen nog niet of Nederland klaar is voor dergelijke taarten, de opdrachtgevers en klanten bedoel ik dan. Het maken van een ‘normale’ taart vergt al veel tijd, het maken van een taart met een volledig op maat gemaakte metalen constructie erin is nog veel meer werk. Voor mij als taartmaakster en halve kunstenaar helemaal geweldig natuurlijk, maar in hoeverre heeft een klant geld over voor zo iets?

Eerljk gezegd heb ik geen idee, maar tot die tijd zal ik plezier hebben met mijn Zwevende Luke Skywalker Angry Bird!! Thank you Pirikos Cake Design!
Pirikos_and_me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *