Schoonmaak tip Oven

Als je net als ik veel bakt en kookt en ook dus vaak je oven gebruikt, dan zul je van tijd tot tijd echt je oven moeten schoonmaken. En dat is een verschrikkelijke klus… waar je geen zin in hebt, je handen gaan ervan kapot en je mag officieel geen gevaarlijke milieuonvriendelijke materialen gebruiken, dus wat dan??

Ik vond een tip tijdens mijn zoektocht op internet: bij de dames van ” Hoe schoon is jouw huis?” :

Men neme een kommetje met lauwwarm water en je gooit hier een scheutje ammoniak in. Vervolgens zet je deze kom gewoon in je oven. Het liefst heb je voor je de kom in de oven zet, de oven voorverwarmd (ongeveer 5 min op 100graden). En de kom laat je een dag in de oven. Zo simpel!!!!

Dus ik heb dat gedaan, en ik heb vandaag met alleen een roze (of course!) vaatdoek en heet water de binnenkant van mijn oven helemaal schoongeveegd, geen restje vet aan mijn roosters, geen vet aan de binnenkant en geen gedoe op de bodem! Lang leve een vrije avond!

Volgende tip om uit te proberen (ga ik zometeen doen, laat de resultaten snel horen!) schone magnetron door een kom met water en wat citroenschijfjes 5 minuten op maximaal te koken….

Heb jij nog een handige schoonmaaktip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *