Kokoscake

Vanwege een overschot aan gedroogde kokos die ik toch heel graag wilde gebruiken, ben ik op zoek gegaan naar een lekker makkelijk maar tropisch getinte kokosrecept en ik kwam dit recept tegen:

Kokoscake
Ingrediënten:
225gr tarwebloem
2 1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
225gr zachte boter
225gr fijne tafelsuiker
3 eieren, licht geklopt met een theelepel vanille extract
225gr geraspte kokos (vers of uit de diepvries) òf
135gr fijne gerapste gedroogde en ongezoete kokos gemengd met 90ml warm water

Bakvorm: 20x20cm vierkant

Werkwijze:
Als je gedroogde kokos gebruikt (net als ik!) meng dit dan met het warme water en laat dit even staan. Als je diepvries kokos gebruikt, laat deze dan eerst op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160graden. Vet de bakvorm in en bestuif hem met bloem en zet dit apart.
Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en zet dit ook apart. Klop de boter met de suiker tot een romig lichtgekleurde massa. Klop dan de eieren met het vanille extract licht en voeg dit beetje bij beetje bij het boter-suikermengsel. Bij elke toevoeging goed kloppen. Roer dan de bloem in drie delen voorzichtig bij het mengsel, daarna de kokos en stop direct met roeren wanneer de kokos goed verspreid over het cakebeslag is.
Bak de cake in 40 tot 50 minuten lichtbruin tot de bovenkant van de cake bij licht aanraken zachtjes terugveert .

Laat de cake verder afkoelen op het rooster!

Eet Smakelijk!

Recept afkomstig uit het boek “Zelfgebakken” van Gaitri Pagrach – Chandra. Echt een geweldig boek met duidelijke uitleg en een eigen visie en verhaal bij elk recept.
ISBN9789021550053 VBK Media.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *