Cupcake topping van Dr Oetker

Ik kwam een paar dagen geleden in de AH de Cupcake Topping Vanille van Dr Oetker tegen. Uiteraard heb ik deze uit nieuwsgierigheid gekocht. Ik denk dat ik er iets van 2 of 3 euro voor betaald heb, het zou genoeg moeten zijn voor 12 cupcakes volgens de verpakking.

Bij de verpakking zit een setje van 4 verschillende plastic spuitmondjes en ook een korte beschrijving waar deze voor zijn en hoe de decoratie er dan uit komt te zien. Gisteren heb ik een partijtje cupcakes gebakken dus een ideaal moment om ze uit te proberen!

Op de verpakking staat dat je het ‘zakje/flaconnetje’ ongeveer een minuut moet kneden. Heb ik geprobeerd, maar omdat het zakje zo vol zit en er volgens mij weinig ruimte voor beweging is, ging dat niet zo heel makkelijk. Vervolgens dopje erafhalen (dat ging ook niet zo makkelijk, maar ik heb dan ook moeite met het losmaken van de dopjes van de Danoontjes bij de MacDonald!) en vervolgens spuitmondje met de steropening erop geschroefd…. en dan spuiten maar….

Op de voorkant van de verpakking staat een cupcake met zo’n mooi gespoten rozet, nu had ik al gezien dat het meegeleverde spuitmondje niet zo groot was omĀ een mooie rozet mee te spuiten, maar wat mij met name tegenviel was dat je, als volwassene, echt heel veel kracht moest zetten om er uberhaupt wat uit te krijgen… Ik kreeg een beetje kramp in mijn hand, ben toen maar met beide handen gaan spuiten.. Na drie cupcakes had ik er genoeg van.

Verpakking weer dichtgedraaid, de andere smallere spuitmondjes heb ik geeneens meer geprobeerd. Nu de smaak…..

De eerste hap raakte me keihard op mijn tanden, wat zoet!! Later proefde ik pas de verfijning in de topping. Het is inderdaad een vanille smaak, en erg zoet. Het doet me denken aan de Amerikaanse topping met poedersuiker en een vleugje melk, maar dan zoeter… Het is overigens geen hele zware topping die meteen als een baksteen in je maag valt, dat valt dan weer mee.
Persoonlijk denk ik dat kinderen helemaal weg zullen zijn van de smaak, het spuiten zelf zal helaas voor de kleine kinderhandjes wat te zwaar zijn, dus dan zal papa of mama even moeten helpen. Maar het decoreren met suikerstrooigoed en M&M’s zal zeker niet minder leuk zijn!

Hoe ervaar je zelf deze topping?

2 gedachten over “Cupcake topping van Dr Oetker

  1. Ik vind het ook zeer moeilijk, om de topping uit het zakje te knijpen!!
    en ik kon er ook bij lange na geen 12 cupcakes mee bedekken, en zo gek veel heb ik er toch ook niet op gedaan. we hebben er uiteindelijk wel van gesmuld, maar was die 3 euro niet waard, na al die moeite!!

  2. Ik vind het ook zeer moeilijk, om de topping uit het zakje te knijpen!!
    en ik kon er ook bij lange na geen 12 cupcakes mee bedekken, en zo gek veel heb ik er toch ook niet op gedaan. we hebben er uiteindelijk wel van gesmuld, maar was die 3 euro niet waard, na al die moeite!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.