Easy Chocoladetruffels!!

I love chocolate!! Niet alleen tijdens of voor die tijd in de maand, maar altijd. Je kunt me ervoor wakker maken! Truffels zijn één van de vele mogelijke bonbons en ze zijn zo makkelijk te maken, bij deze een recept met twee heerlijke variaties:

Basisrecept Chocoladetruffels: voor ongeveer 25 tot 30 truffels
200gr pure chocoladecallets (bijvoorbeeld Callebaut Puur)
40gr boter
75ml slagroom

Werkwijze:
De chocoladecallets in een beslagkom gieten.
De slagroom verhitten in een pan op het vuur. De boter eraan toevoegen en samen aan de kook brengen. Als de slagroom richting kookpunt gaat, de pan van het vuur afhalen en het geheel over de callets schenken. Met een garde langzaam roeren tot alle chocolade gesmolten is en je een mooie glanzende chocolademassa krijgt. Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten op het aanrecht afkoelen. Gedurende deze tijd kun je er van alles aan toevoegen om de bonbon van je keuze te maken! Laat het geheel daarna twee uurtjes in de koelkast staan om voldoende verder af te koelen. Met behulp van een theelepel of een kleine ijsschep vorm je bolletjes van ongeveer 2 tot 3 cm in doorsnee. Deze bolletjes haal je bijvoorbeeld door gehakte nootjes, cacoapoeder of gesmolten chocolade voor een lekker laagje om je truffel. Plaats de truffels vervolgens nog een klein uurtje in de koeling, afgedekt met vershoudfolie. Voilá, eigengemaakte geweldige truffels!!

Waarschuwing: Eet ze niet achter elkaar op, hoe lekker ze ook zijn, not good for the precious waistline!!

Variaties:
Truffels met amarettini en kokos
Ingrediënten:
1x basisrecept truffels (bovenstaand)
30gr amarettini (kleine krokante amandelkoekjes)
ongeveer 50gr geraspte kokos.

Werkwijze:
Doe de amarettini in een diepvrieszakje en rol met een deegroller eroverheen tot het allemaal hele kleine kruimels zijn geworden. Voeg dit bij het basisrecept truffels en laat het geheel 2 uurtjes in de koelkast verder opstijven. Vorm na het opstijven met behulp van een theelepel en je handen kleine bolletjes die je vervolgens door de geraspte kokos rolt. Nog een klein uurtje in de koelkast…. Hmmmmm heerlijk…..

Truffels met Rum
1x Basisrecept truffels
6 tot 7 eetlepel donkere rum
poedersuiker of cacaopoeder

Werkwijze:
Voeg de rum toe aan het basisrecept en laat het geheel nog twee uur in de koelkast afkoelen. Met behulp van een theelepel en je handen kleine bolletjes vormen en rol deze door de poedersuiker of de cacaopoeder. Ook deze nog een klein uurtje in de koelkast verder laten opstijven…..

Probeer ook eens geroosterde, gehakte pecannootjes door het recept heen en de bolletjes daarna in gesmolten witte chocolade dopen. Andere ideetjes??


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.