Het Beste Wat Je Kunt Doen Met Overrijpe Bananen: Bananen Walnoten Cake

De lekkerste Bananen Walnoten Cake met Cream Cheese Frosting.

Mijn kinderen moeten o.a. voor hun schooldag minimaal 1 stuk fruit meenemen voor de kleine pauze. Voor het gemak nemen ze vaak een banaan mee. Maar bananen hebben de neiging na een aantal dagen wat bruine plekjes te vertonen en dan is het natuurlijk loos: mijn kinderen weigeren bananen te eten met bruine vlekjes want ze zijn ROT. Wat natuurlijk niet waar is, maar bruine vlekjes worden helemaal niet gewaardeerd.

Dus aan het einde van een week kan ik ineens een paar hele bruine overrijpe bananen hebben. Wat doe je ermee? Ik maak er een heerlijke Bananen Walnoten Cake van met een zachte cream cheese frosting.

Ingredienten:

350grĀ  Zelfrijzendbakmeel
1 tl Baksoda
2 tl Koek- en Speculaaskruiden
175gr Lichtbruine Basterdsuiker
4 eieren (maat M)
200ml Zonnebloemolie
2 overrijpe bananen, geprakt
100gr ananas, fijn gesneden
fijne rasp en sap van 1 sinaasappel
100gr walnoten, grofgehakt

Voor de vulling:

400gr Halfvolle Roomkaas op kamertemperatuur
200gr poedersuiker

Werkwijze:

1. Oven voorverwarmen op 180graden. 2 Springvormen (diameter 20cm) invetten met boter en bekleden met bakpapier. Het meel zeven boven een grote kom met de baksoda, koekkruiden, en suiker.

2. Klop de eieren en olie schuimig met een handmixer. Roer het eimengsel door het meel met de geprakte bananen, ananas, sinaasappelrasp en sap en de gehakte walnoten. Goed roeren. Verdeel het beslag gelijkmatig over beide bakvormen.

3. Bak de cakes in het midden van de oven in ongeveer 45minuten tot ze zijn gerezen en stevig aanvoelen. Laat de cakes in de bakvorm afkoelen op het aanrecht. Neem ze vervolgens uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat ze volledig afkoelen.

4. Klop voor de vulling de roomkaas luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe voor een gladde topping. Bestrijk de helft van de topping over een van de cakes. Leg de andere cake er bovenop en strijk de rest van de topping op deze cake. Eventueel kun je de cake nog versieren met bananenchips of gehakte / hele walnoten.

Opmerkingen:

Deze cake is heerlijk smeuiig door de toevoeging van de bananen. Hij is wel een tikje aan de machtige kant. In dit formaat is de bananentaart goed voor ongeveer 12 personen.

Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.