Superinformatieve Workshop Pirate Lady door Mary Torte

Pirate Lady VoorbeeldAfgelopen vrijdag was ik op bezoek bij My Style Cakes in Eindhoven van supergezellige en zeer professionele taart-dame, Jacqueline Ash. Ik was helemaal naar Eindhoven gereden voor de workshop Pirate Lady die gegeven zou worden door Mary Torte.

Mary Torte

Als je Mary Torte nog niet kent: zij is belachelijk goed in het maken en modelleren van mooie geboetseerde poppetjes van modelleerpasta en fondant. Het is ook bijna niet te geloven dat ze pas 6 jaar actief is in de taarten. Wat Mary behalve het boetseren ook goed doet, is lesgeven in hoe wij, als niet perfect boetserend volk, dit ook kunnen leren. Dus vandaar dat ik in Eindhoven was.

Hitte!!!

Nu was afgelopen vrijdag 5 juni 2015 de warmste dag van de afgelopen 3 jaar, denk ik. Op een gegeven moment vertelde Jacqueline dat de gemiddelde temperatuur buiten tegen 37 graden liep. Voor Hollandse begrippen echt te warm. Die warmte in combinatie met boetseren met suikerwerk gaat niet echt goed…. We hadden allemaal echt last van te zachte modelleerpasta, alles werd plakkerig en zakte in elkaar. Pirate Lady is een staand poppetje maar bij iedereen veranderde de mooie slanke benen in maatje olifantenpootjes.. Helaas niets aan te doen. Aan het eind van de dag stonden er toch met de nodige kunst en vliegwerken 6 mooie Pirate Lady’s.

De workshop bij Jacqueline was goed verzorgd, gelukkig ook geen hele grote groep. De groep bestond uit maximaal 7 dames die het allemaal van Mary moesten leren en ik moet zeggen dat dat heel goed bevallen is. Ik heb eerder een Mary Torte Workshop gevolgd en hier zaten we met zn 12 tot 16-en en dan ben je de grootste deel van de dag aan het wachten. Het maken van zo’n gedetailleerd poppetje vraagt veel aandacht maar ook veel correctie werk door Mary zelf.  En als de groep dan niet te groot is, heb je ook niet idee dat je je tijd aan het weggooien bent.

Je leert van je fouten!

Bij mijn vorige Mary Torte workshop had ik de fout gemaakt te denken dat ik de meest Pirate Lady Kopjenoodzakelijke beelden wel met mijn telefoon zou filmen. Helaas was dit na 2 minuten voorbij en had ik dus geen beelden voor het kunnen namaken van mijn Tina (toen). Deze keer kwam ik voorbereid: ik heb speciaal voor de workshop een extra mini-sd kaart voor 32gb gekocht zodat ik vrijwel oneindig kon filmen met mijn goed opgeladen telefoontje! Me is zo happy!! Nu kan ik oefenen! Ik mag deze beelden overigens niet verspreiden vanwege het copyright van Mary.

De workshop begon netjes op tijd, en we waren ook relatief erg op tijd klaar :18.30u stond de laatste Pirate Lady en konden we met zijn allen en Mary op de foto.

Groepsfoto met MaryHad ik al gezegd dat het bijzonder warm was die dag?? De terugweg in mijn auto was behoorlijk spannend, er barstte even voorbij Tilburg een giga onweersbui los. En het was nog steeds erg heet. Buiten was de temperatuur misschien 37 graden, in de auto was dit opgelopen naar 45+ graden. Met de ramen dicht en de hoge luchtvochtigheid is mijn kleine Pirate Lady vlakbij Breda bezweken en in elkaar gestort. De benen en het lijf waren letterlijk aan het smelten en alleen haar hoofd was nog herkenbaar. Dus binnenkort maar weer opnieuw maken…

Ik moet zeggen dat ik echt genoten heb van deze workshop, ondanks dat Mary geen woord engels spreekt en enkel Italiaans uitleg geeft, de vertaling door een hele vriendelijke dame en de extra uitleg van Jacqueline en Ivanka maakte dat alles toch heel goed te volgen en na te maken was. De resultaten waren ondanks de hitte toch heel mooi geworden.

Mijn Eigen Pirate Lady

 

Bij deze nogmaals: heel erg bedankt voor de goede zorgen! Ik kom zeker nog bij je terug Jacqueline! En voor alle anderen: het is zeker de moeite waard om een workshop bij Jacqueline te volgen en ook om een workshop van Mary Torte te volgen, je leert er heel veel van!!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.