Recept Vleesbroodjes

Een hartige lekkernij bij een feestje of  voor zomaar even tussendoor!
Iedereen kent de saucijzenbroodjes van de bakker wel, grote broodjes voor de stevige trek gevuld met gehakt op smaak gebracht met kruiden. Onderstaand recept en de uitleg zijn een variant op deze grote saucijzenbroodjes, maar dan gevuld met heerlijk kipgehakt en in hapklare stukken.
Wat heb je nodig voor 40 kipbroodjes (wil je minder kipbroodjes maken, dan kun je het recept naar verhouding aanpassen):
1kg kipgehakt
1 zakje Stegeman Kip Pikant kruiden voor 1kg kipgehakt
1 bosje bosuien
2 tot 3 eetlepel Ketjap
3 eieren
zout
zwarte peper, gemalen
nootmuskaat, gemalen
2 pakjes roomboterbladerdeeg uit de vriezer, ontdooid

Benodigde materialen:
1 middelgrote mengkom
1 grote lepel
1 snijplank
1 scherp aardappelschilmesje
2 bakplaten
bakpapier
uiteraard een oven

Voorbereiding:
In de middelgrote mengkom meng je het kipgehakt,  de Kip Pikant kruiden, de ketjap, snufje zout, zwarte peper, nootmuskaat met elkaar. Breek 2 eieren bij het gehakt mengsel. Maak de bosuien schoon en snij deze zo fijn mogelijk en doe dit ook bij het gehakt mengsel.  Naar smaak kun je nog extra zwarte peper, nootmuskaat en ketjap toevoegen. Alles goed omroeren met de grote lepel.
Dek de mengkom af met vershoudfolie en plaats de kom voor een uurtje in koelkast. Dit zorgt ervoor dat de smaken van de kruiden beter kunnen intrekken waardoor je vleesbroodje nog lekkerder zal zijn!
Zet, voordat je de broodjes gaat vullen, de oven alvast aan, voor ’t voorverwarmen op 200graden. Bekleed de bakplaten met bakpapier en zet deze alvast klaar.

   
 Snij op de snijplank een plakje bladerdeeg in 2 gelijke delen Haal na het snijden pas het vloeipapiertje weg en keer de gesneden stukken bladerdeeg om zodat het plakkerige gedeelte omhoog komt te liggen.
   
 Leg op het midden van een strookje bladerdeeg 1 volle eetlepel van het gehaktmengsel.  Laat de vulling niet teveel buiten het bladerdeeg komen.
   
 Rol de onderkant van het bladerdeeg helemaal over de gehaktvulling heen en trek daarna voorzichtig de bovenkant van het bladerdeeg over het rolletje heen.  Zet de broodjes met het naadje naar beneden op de bakplaat. Breek het laatste ei, kluts deze en smeer elk broodje aan de bovenkant in met het ei.
 De broodjes gaan nu de oven in, 30 minuten op 200graden. Als de broodjes klaar zijn, laat ze even op de bakplaat (uit de oven) rusten, ze zijn erg heet!
Tot slot: eet smakelijk! De vleesbroodjes zijn heerlijk met chilisaus of met een zelfgemaakte tomatensambal!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *