Chocolade CupCakes

Heerlijke smeuïge chocolade cupcakes!

Ingrediënten:
50gr cacaopoeder
240ml kokend heet water
175gr patentbloem
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
120gr boter, op kamertemperatuur
200gr suiker
2 grote eieren
2tl vanilla extract.

Benodigde materialen:
– 2 kleine kommen
– 1 beslagkom of mengkom van een staande mixer
– 1 pannenlikker
– spuitzak
– een kan of vaas om de spuitzak in te hangen
– muffinbakvorm
– papieren cupcakevormpjes
– staande mixer of handmixer

Werkwijze:
Dit recept is goed voor ongeveer 18 cupcakes. De oven voorverwarmen op 175 graden en een muffinvorm bekleden met cupcake-vormpjes.

In een kleine kom het hete water met de cacaopoeder oplossen en laten staan om af te koelen. In een andere kom het bloem, bakpoeder, zout bij elkaar zeven. In de mengkom van je staande mixer of in weer een andere kom en met behulp van de handmixer het boter en het suiker mixen tot het geheel licht, luchtig en crèmig is geworden. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix na elk ei het geheel goed door. Vergeet niet af en toe met een pannenlikker het beslag van de randen van je beslagkom weer bijelkaar te brengen. Voeg de vanille toe en tot slot het bloemmengsel. Mix dit alles tot het beslag goed gemengd is. Als laatste voeg je het afgekoelde cacaomengsel toe, goed roeren!

Breng het volledig beslag over in een spuitzak (het makkelijkst wanneer je de spuitzak geopend in bijvoorbeeld een waterkan plaatst), spuit vervolgens met behulp van de spuitzak elk cupcakevormpje voor maximaal 2/3 vol. Plaats de muffin bakvorm met de cupcake beslag in het midden van de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 20 minuten of tot het cakeje zachtjes terugveert wanneer je met je vinger op de bovenkant drukt.
Bak vooral niet te lang!! Dat droogt de cupcake alleen maar uit!

Deze chocolade cupcakes smaken heerlijk met een chocolade topping, maar een vanille creme topping is ook helemaal niet verkeerd!

Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.